Op een pizza quattro stagioni zit voor ieder wat wils, champignons, olijven, ham en artisjokken. Recept voor 1 pizza.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-10-2020, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-quattro-stagioni-vier-seizoenen-pizza
Als je zelf pizza deeg wilt maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen.
Maak de champignons schoon met behulp van keukenpapier of een champignonborsteltje.
Snijd deze in niet al te dunne plakken, tijdens het bakken van de pizza zullen de champignons gaan krimpen.
Snijd de artisjokharten doormidden. Je kunt ervoor kiezen om de zwarte olijven ook doormidden te snijden of om deze heel te laten. Snijd een aantal plakken ham in vierkante stukken.
Meng de provençaalse kruiden in een kom samen met passata en breng op smaak met peper en zout.
Laat de mozzarella bol uitlekken en snijd deze in dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm. Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder en dunner zal de bodem uiteindelijk worden.
Besmeer de pizzabodem met passata, laat de randen zoveel mogelijk vrij van saus.
Aangezien het om een quattro (vier) stagioni (seizoenen) pizza gaat, verdeel je de ingrediënten elk op een vierde van de pizza.
Voeg nu de in dunne plakken gesneden mozzarella toe op de pizza. Verdeel ham, olijven, artisjokharten en champignons elk op een eigen deel (1/4e), zie ook de foto bij dit recept.
Bak de pizza in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 minuten af, of zodra het deeg goed gebakken is.
Controleer dit door met je vinger voorzichtig te voelen of de korst al hard genoeg is. Til eventueel de pizza een stukje op om te zien of de bodem ook gaar geworden is.
Serveer direct, garneer eventueel met een takje verse basilicum. Erg lekker met een scheutje olijfolie eroverheen, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-10-2020, dit recept is voor 1 persoon en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 17-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.