Pizza met tomaat en geitenkaas

(6)

Makkelijk recept voor een heerlijke pizza met tomaat en geitenkaas. Deze pizza is klaar in 25 minuten, recept voor 2 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pizza met tomaat en geitenkaas

Ingrediënten


  • (Zelfgemaakt) pizzadeeg
  • 3 tomaten
  • 1 sjalot
  • 50 gram geitenkaas
  • Half blik artisjokharten
  • Klein blikje zwarte olijven
  • Optioneel: aantal plakken ham
  • Flinke hand geraspte jonge kaas (Gouda)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kleine kom + lepel
  • Koksmes
  • Snijplank

Pizza met tomaat en geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-met-tomaat-en-geitenkaas


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd voor het pizzadeeg

Bereid je pizzadeeg eerst voor, heb je pizzadeeg uit de winkel? Dan kun je deze stap overslaan. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Pel de sjalot en snijd deze in ringen.

Snijd ook de tomaten in plakken, en de artisjokharten doormidden. Voeg eventueel een aantal plakken ham toe voor een niet vegetarische versie. Snijd de ham dan wel eerst in stukken.

Maak een simpele tomatensaus door tomatenpuree, water, gedroogde oregano, peper en zout samen te mengen. 

Pizza met tomaat en geitenkaas
Pizza met tomaat en geitenkaas

De pizza met tomaat en geitenkaas bakken – 25 minuten

Beleg het pizzadeeg met de tomatensaus, laat de randen vrij van saus. Verdeel de sjalotjes, plakken tomaat, zwarte olijven, ham en artisjokharten over de pizza.

Verkruimel de geitenkaas over de pizza en verdeel de jonge kaas. Bak de pizza met tomaat en geitenkaas 20 minuten lang in de oven, of totdat de korst gaar is en de kaas gesmolten is. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-09-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Pizza met tomaat en geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.