Ingrediënten
- 1 recept voor pizzadeeg
- 150 gram Döner kebab
- 150 – 200 gram geraspte mozzarella
- 200 gram passata
- Knoflooksaus (yoghurt, mayonnaise, verse knoflook)
- Klik hier voor ons recept voor zelfgemaakte knoflooksaus.
- Peper en zout
- Bloem

Kookgerei nodig
- Oven
- Bakplaat met bakpapier erop
- Deegroller
- Eetlepel
Voorbereiding — 15 minuten + wachttijd
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak genoeg deeg om 1 pizza bodem mee te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem die je in de meeste supermarkten kunt kopen. De döner kebab die je in de supermarkt koopt kun je vinden in het vriesvak. Zorg ervoor dat je deze voordat je de pizza chicken kebab gaat afmaken hebt ontdooit.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bestuif je werkblad met wat bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de passata over de pizzabodem met behulp van een eetlepel, laat de randen van de pizzabodem vrij van saus. Verdeel nu de kip döner over de pizzabodem heen en bedek met een zakje geraspte mozzarella (150 gram). Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

De pizza chicken kebab afmaken — 20 minuten
Bak de pizza chicken kebab in ongeveer 15 – 20 minuten tijd af in de voorverwarmde oven. De exacte tijd kan korter of langer zijn afhankelijk van hoe krachtig de oven is. Controleer het middel van de pizza om te zien of deze gaar is, de bodem mag hierbij niet zacht aanvoelen.
Haal de pizza chicken kebab dan uit de oven en snijd deze in evenredige stukken, serveer met de (zelfgemaakte) knoflooksaus. Eet smakelijk!
Geef een reactie