Een pizza baguette is een heerlijk belegd stokbrood met spekjes, champignons, kaas en meer. Een lunch om van te smullen! Klaar binnen een kwartier.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-02-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-11-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-baguette
Pel de sjalot of kleine ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de champignons schoon met een champignon borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Maak ondertussen een simpel sausje door tomatenpuree op smaak te brengen met (gedroogde) oregano, peper en zout.
Voeg de ui en champignons toe aan de spekjes, door het vet van de spekjes is het niet nodig extra boter of olie toe te voegen.
Bak dit geheel enkele minuten en zodra de spekjes krokant zijn en de uien zacht, voeg je een handvol geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper, zout zal niet nodig zijn vanwege de spekjes en zoute kaas. Snijd de baguette door de helft en snijd de helften nogmaals doormidden.
Besmeer de bovenkant met tomatensaus en verdeel het spek en champignon mengsel over de bodem. Leg de bovenkant er bovenop, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-02-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-11-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.