Jalapeño cheeseburger

(7)

Wow, zo sappig! Een burger waar je geen genoeg van kunt krijgen. Probeer onze heerlijke pittige Jalapeño cheeseburger, om je vingers bij af te likken!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-11-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Jalapeño cheeseburger

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt (wij gebruikten half-om-half)
  • 3 Jalapeño pepers
  • 2 tomaten
  • handvol slablaadjes (wij gebruikten little gem)
  • theelepel cayenne peper
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel uienpoeder
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grillpan
  • spatel
  • optioneel: oven

Jalapeño cheeseburger Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/jalapeno-cheeseburger


Voorbereiding – 10 minuten

Was de sla en scheur de bladeren in grove stukken. Was de tomaten en snijd in plakjes, zet de sla en tomaten opzij. Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño pepers en snijd 2 pepers fijn en 1 peper in ringen.

Meng het gehakt met de fijngesneden pepers, uienpoeder, cayenne peper, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt mengsel in 4 gelijke delen en rol tot een bal met je handen.

Vorm er vervolgens hamburgers van, door ze lichtjes aan te drukken. De hamburgers zullen vrij groot zijn, als je hier niet van houdt kun je ook 5 of 6 kleinere burgers maken.

Als je de kaas wilt laten smelten in de oven, dien je deze te verwarmen tot 180 graden Celsius. Je kunt ook een deksel op de pan doen om de kaas te laten smelten. 

Pittige Jalapeño cheddar burger
Pittige Jalapeño cheddar burger

Jalapeño cheeseburger afmaken – 15 minuten

Verhit de grillpan en smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie. Grill de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten, tot het grill-patroon zichtbaar wordt.

Verdeel de peper plakjes over de burgers en maak het af met een plak kaas. Zet de burgers nog even in de oven, of plaats de deksel op de pan, om de kaas te laten smelten.

Snijd de broodjes doormidden en verdeel eerst wat sla, dan de tomatenplakjes en vervolgens de heerlijke Jalapeño burger.

Deze burger is zo sappig en smaakvol dat saus niet nodig is! Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-06-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-11-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Jalapeño cheeseburger

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.