Pittige aardappelpartjes uit de oven

(6)

Deze pittige aardappelpartjes uit de oven zijn nóg lekkerder gemaakt door toevoeging van geraspte kaas. Een heerlijk krokant bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Pittige aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten


  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 1/2e theelepel gemalen chili (afhankelijk hoe pittig je de aardappels wilt)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • ongeveer 50 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas (of Grana padano)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • fijne kaasrasp
  • ovenschaal

Pittige aardappelpartjes uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pittige-aardappelpartjes-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Was de aardappels goed onder stromend koud water. Snijd de aardappels vervolgens in partjes, zorg dat deze ongeveer gelijke maten hebben zodat ze evenredig gaar zullen worden.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius. 

Pittige aardappelpartjes uit de oven
Pittige aardappelpartjes uit de oven

De pittige aardappelpartjes uit de oven bakken – 25 minuten

Rasp de kaas zo fijn mogelijk en meng deze samen met de gedroogde basilicum en gemalen chili door de aardappelpartjes.

Besprenkel de aardappelpartjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over de ovenschaal en bak deze mooi krokant in ongeveer 20 minuten.

Roer ze halverwege een keer door zodat alle kanten krokant zullen worden. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-08-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

2 reacties op Pittige aardappelpartjes uit de oven

Karin van Koesveld-Groet plaatste op 15-08-2017 om 11:08:38
Leuk en lekker, dankjewel, een goed idee voor mij voor morgen.
Ohmydish plaatste op 15-08-2017 om 14:11:26
Dankje, smakelijk alvast! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.