Pindang Ikan - pittige witvis

(9)

Pindang Ikan - pittige witvis is een traditioneel Indonesisch gerecht met lombok pepers,citroengras en meer. Erg plezierig gerecht, serveren met witte rijst

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pindang Ikan - pittige witvis

Ingrediënten


  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • 2 citroengras stengels (sereh)
  • 2 stukjes laos (galanga wortel)
  • 1 theelepel trassie (sterke garnaal pasta)
  • 1 theelepel asam tamarinde (soja bonen pasta)
  • 4 groene + 1 rode (kleine) lombok pepers
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 tot 6 bevroren koolvis filets (of andere witvis)

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Pindang Ikan - pittige witvis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pindang-ikan-pittige-witvis


Dit Indonesische recept werd ons toegezonden door Lou, het is al generaties in hun familie en we zijn blij het met jullie te mogen delen!

Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de ui en knoflooktenen. Snijd de knoflook zo fijn als je kunt en de ui in halve ringen. Snijd de pepers in stukjes, je kunt de zaadlijsten verwijderen voor een mildere versie van dit gerecht. 

De citroengras en laos worden enkel gebruikt voor de smaak, dus die kun je het beste niet kleiner snijden om het makkelijker te maken ze later te verwijderen. 

Pindang Ikan - pittige witvis
Pindang Ikan - pittige witvis

Pindang Ikan afmaken -- 15 minuten

Verhit zonnebloemolie of een andere neutrale olie in een grote bakpan en fruit de ui en knoflook. Voeg de citroengras, trassie, laos en asam tamarinde toe. Fruit nog enkele minuten mee en voeg dan ook de pepers, sambal en verkruimeld bouillonblokje toe. 

Ongeveer 2 minuten later, voeg je ook de kurkuma toe en fruit nog een beetje langer. Draai het vuur laag en voeg de bevroren koolvis blokken toe. Bedek de vis met het mengsel van uien en kruiden (dit heet een boemboe) en schenk er een klein laagje water bij. 

Kook de vis gaar in het vocht en draai halverwege om. De vis zal uit elkaar vallen, maar dat is precies wat we willen. Verwijder de citroengras en laos en serveer met witte rijst en groente naar keuze. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-08-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Pindang Ikan - pittige witvis

Manolito van Galen plaatste op 19-04-2018 om 14:40:37
Ik wil me graag inschrijven voor de nieuwsbrief.
Ohmydish plaatste op 20-04-2018 om 14:37:07
Beste Manolito, ik heb je ingeschreven voor de nieuwsbrief. Deze zul je aankomende maandag even niet ontvangen door een sterfgeval in de familie, maar erna zal deze weer in je mailbox verschijnen! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.