Leuke snack om te serveren op feestjes, of juist om zelf van te genieten. Hete en smakelijke garnalen met pittige saus en pindas. Geweldig!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pikante-garnalen-in-een-knapperig-jasje
Let op: het beste is om verse garnalen te gebruiken. Als je bevroren garnalen gebruikt, leg deze dan eerst in een kommetje met lauwwarm water. Ontdooi deze niet in een magnetron! Maak de garnalen schoon en pel deze vervolgens. Laat de schaal van de garnaal op de staart zitten.
Plaats de garnalen `met de klok mee` op een groot bord, met de staarten aan de buitenkant. Verdeel wat Sriracha saus over de garnalen, maar niet op de staarten. Hieronder kun je zien wat hiermee bedoelt wordt:
Snijd een klein handje pinda's zo fijn mogelijk. Snijd de 6 loempiavellen schuin doormidden. De garnalen worden opgerold zodat deze op een vuurwerk rotje lijken.
Plaats een loempiavel met de lange kant aan de rechterkant op het aanrecht. Plaats een garnaal op een loempiavel en laat de staart buiten het loempiavel vallen. Voeg een basilicumblaadje toe aan de bovenkant van de garnaal en verdeel een beetje pinda aan de bovenkant van de garnaal. Hieronder een afbeelding wat hiermee bedoelt wordt:
Rol het pakketje op vanaf de bodem naar ongeveer de helft van de loempiavel. Vouw de linkerkant naar binnen en rol het pakketje tot 90% op. Dip je vinger in de maïzena en maak de bovenkant nat, de maïzena fungeert als een soort lijm om het pakketje bij elkaar te houden.
Rol het pakketje vervolgens helemaal op. Herhaal deze stap voor de resterende 11 garnalen. Plaats de garnalen die je al hebt gedaan onder een droge en schone keukendoek, anders gaan de loempiavellen uitdrogen.
Verhit zonnebloemolie in een grote pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er een klein stukje keukenpapier in te dippen. De olie is heet genoeg als er bubbels ontstaan rondom het papier. Wacht een aantal minuten als dit nog niet het geval is.
De pikante garnalen hebben niet lang nodig om gaar te worden, ongeveer een minuut of 4 tot 5. Haal de garnalen na het bakken uit de olie en plaats deze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-05-2023
ik wil dit recept graag uit printen maar ik kan het niet vinden hoe ik het moet doen?
Kunt u me helpen?
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.