Philadelphia cheese steak

(4)

Lange reepjes biefstuk, kaas en zachte groenten op een lang brood. Een Philadelphia cheese steak is klaar in 25 minuten en is erg vullend.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Philadelphia cheese steak

Ingrediënten


  • 2 biefstukken
  • 2 baguettes
  • 1 rode paprika
  • Blok provolone kaas
  • 1 ui
  • 2 portobello champignons
  • Olijfolie
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel cayennepeper

Kookgerei nodig


  • Oven met gril stand
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Broodmes
  • Kaasrasp
  • Grilpan
  • Klein kommetje
  • Garde

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/philadelphia-cheese-steak


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur noodzakelijk om het brood te bakken. Deze stap kun je overslaan als je gebruik maakt van brood dat al afgebakken is.

Maak de rode paprika schoon en snijd deze dan in lange repen (julienne). Rasp de provolone kaas met behulp van de grootste gaten.

Snijd de ui in blokjes, en de twee portobello champignons in dikke plakken. Breng de biefstukken op smaak met wat zout en peper.

Maak nu een simpele barbeque saus door 4 eetlepels tomatenketchup, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 theelepel cayennepeper, 2 eetlepels paprikapoeder, 1 theelepel Worcestershire saus en 1 eetlepel rode of witte wijnazijn samen te mengen.

Tip: je kunt eventueel meer tomatenketchup toevoegen, mocht je een dunne barbecue saus willen. 

Philidelphia cheesesteak
Philidelphia cheesesteak

De Philadelphia cheese steak afmaken – 15 minuten

Verhit de grilpan voor en voeg wat olijfolie toe aan de biefstukken. Doe dit niet direct in de pan, want dan gaat het erg roken.

Bak de biefstukken naar eigen voorkeur. Haal deze daarna de biefstukken uit de pan en laat deze even rusten.

Bak in de tussentijd (met wat extra olijfolie) de uien, champignons en de rode paprika in 5 tot 7 minuten beetgaar.

Snijd het brood open met behulp van een broodmes en voeg barbecue saus toe aan beide kanten. Snijd de gebakken biefstukken in lange, dunne repen.

Voeg de gebakken groenten toe aan het brood en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak het broodje af door er een flinke hoeveelheid geraspte provolone kaas op te leggen.

Grill de broodjes een aantal minuten in de oven om de kaas te doen smelten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-07-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Philadelphia cheese steak

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.