Pepersteak salade

(6)

Deze pepersteak salade is zomers met vrolijke kleuren van de krokante groenten. Een simpele salade met een heerlijke steak met peper van de barbecue.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pepersteak salade

Ingrediënten


  • 400 gram bavette
  • 1 eetlepel roze peperkorrels
  • 1,5e eetlepel zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel mosterd
  • ongeveer 40 ml rode wijnazijn
  • ongeveer 100 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 2 flinke handenvol veldsla of andere sla naar keuze
  • ongeveer 5 wortels
  • 1/4e komkommer
  • 1 bosui
  • handvol radijsjes
  • 1 snelle ingelegde rode ui

Kookgerei nodig


  • optioneel: sla centrifuge
  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote kom
  • vijzel of onderkant zware pan
  • bord
  • barbecue of (grill)pan
  • vleestang

Pepersteak salade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepersteak-salade


Voorbereiding -- 15 minuten

Was de sla indien nodig en verwijder het overtollige water met een sla centrifuge. Was de radijsjes, verwijder de bladeren en snijd de radijsjes door de helft. 

Was de komkommer en gebruik een dunschiller om linten te maken. Was en schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de bosui ook in dunne plakjes. 

Maak een simpele dressing door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe en blijf mengen met een garde. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. 

Pepersteak salade
Pepersteak salade

Pepersteak salade afmaken -- 15 minuten

Kneus de roze en zwarte peperkorrels, dit hoeft niet super fijn. Hiervoor kun je een vijzel gebruiken maar met bijvoorbeeld de onderkant van een pan lukt het ook. 

Breng de bavette op smaak met zout en druk 1 kant in de gekneusde peperkorrels om zo een peperlaag te creëren. Verwarm de barbecue of (grill) pan op middelhoge hitte. 

Meng de sla samen met radijsjes, komkommerlinten, wortels en de dressing. Verdeel de salade over borden en grill de pepersteak dan enkele minuten aan beide kanten. Bavette is het lekkerste als deze nog rosé is. 

Laat de steak dan enkele minuten rusten en snijd deze dan in plakjes en serveer op de salade. Maak de salade af met bosui, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-06-2022


Waardeer dit recept!
6 stemmen

2 reacties op Pepersteak salade

Marjon Ridder plaatste op 29-06-2020 om 19:20:40

Hi Veronique, Zo lekker bavette, maar jullie hebben ook faux filet, daar ben ik ook dol op. In NL kennen ze dit niet. We zijn 19 juni naar Frankrijk gereisd en over de grens gelijk een faux filet in een menu de jour genuttigd , heel lekker. Heb je een idee welk vlees faux filet bij de nl slager is? We genieten hier nog een paar dagen in Frankrijk en gaan zaterdag weer terug. Nog even genieten.... Lieve groet, Marjon

Ohmydish plaatste op 29-06-2020 om 19:38:50
Hoi Marjon, zeker weten super lekker en in Nederland een stuk onbekender inderdaad. Net zoals de faux filet, ook zoiets lekkers dus dat snap ik wel dat jullie meteen voor een menu du jour gegaan zijn! Als ik me niet vergis is dit in het Nederlands een dunne lende. Komen jullie vaak naar Frankrijk? Geniet er nog maar lekker van! Lieve groet terug

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.