Deze pepersteak salade is zomers met vrolijke kleuren van de krokante groenten. Een simpele salade met een heerlijke steak met peper van de barbecue.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-06-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepersteak-salade
Was de sla indien nodig en verwijder het overtollige water met een sla centrifuge. Was de radijsjes, verwijder de bladeren en snijd de radijsjes door de helft.
Was de komkommer en gebruik een dunschiller om linten te maken. Was en schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de bosui ook in dunne plakjes.
Maak een simpele dressing door mosterd samen met rode wijnazijn te mengen. Voeg dan geleidelijk de olijfolie toe en blijf mengen met een garde. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
Kneus de roze en zwarte peperkorrels, dit hoeft niet super fijn. Hiervoor kun je een vijzel gebruiken maar met bijvoorbeeld de onderkant van een pan lukt het ook.
Breng de bavette op smaak met zout en druk 1 kant in de gekneusde peperkorrels om zo een peperlaag te creëren. Verwarm de barbecue of (grill) pan op middelhoge hitte.
Meng de sla samen met radijsjes, komkommerlinten, wortels en de dressing. Verdeel de salade over borden en grill de pepersteak dan enkele minuten aan beide kanten. Bavette is het lekkerste als deze nog rosé is.
Laat de steak dan enkele minuten rusten en snijd deze dan in plakjes en serveer op de salade. Maak de salade af met bosui, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 01-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-06-2022
Hi Veronique, Zo lekker bavette, maar jullie hebben ook faux filet, daar ben ik ook dol op. In NL kennen ze dit niet. We zijn 19 juni naar Frankrijk gereisd en over de grens gelijk een faux filet in een menu de jour genuttigd , heel lekker. Heb je een idee welk vlees faux filet bij de nl slager is? We genieten hier nog een paar dagen in Frankrijk en gaan zaterdag weer terug. Nog even genieten.... Lieve groet, Marjon
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.