Pepernoten

(9)

De zachte honing en anijs achtige blokjes, dat zijn de echte pepernoten, wisten jullie dat? Ze zijn te maken met weinig ingrediënten en zijn snel klaar.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Pepernoten

Ingrediënten


  • 400 gram bloem + extra
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 staafje anijspoeder (6 gram)
  • 250 gram honing
  • 1 ei

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • middelgrote kom
  • lepel
  • oven
  • klein mesje
  • springvorm bekleed met bakpapier

Pepernoten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pepernoten


Voorbereiding -- 10 minuten + wachttijd

Meng de bloem met een snuf zout, speculaaskruiden en anijs in de middelgrote kom. Meng de honing met een ei tot een egale massa in de grote kom.

Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe en kneed tot een soepel deeg. Pak het deeg in met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten.

Hoe langer je dit laat rusten hoe smaakvoller de pepernoten zullen zijn omdat de smaken dan kunnen intrekken. 

Pepernoten
Zelf pepernoten maken

Pepernoten bakken -- 20 minuten

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Verdeel het deeg in 6 delen, bestuif het aanrecht met een beetje bloem en maak rollen van elk deel. Snijd deze rollen vervolgens in stukjes en plaats deze in de met bakpapier bekleedde springvorm. 

Bak de pepernoten vervolgens mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van je oven. Laat ze dan afkoelen en haal de blokjes van elkaar af. Geniet van elke zelfgemaakte pepernoot!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022


Waardeer dit recept!
9 stemmen

2 reacties op Pepernoten

Helmut van Riel plaatste op 14-11-2017 om 09:09:00

Een fijne site met fijne receptuur en info. wat is een 'staafje'anijspoeder? Hoe print ik het recept zonder tekeningen? Vr.gr.Helmut

Ohmydish plaatste op 14-11-2017 om 10:00:52

Dankjewel Helmut! Een anijsstaafje van de Ruijter, zoals op de ingrediëntenfoto te zien is. Zij verkopen o.a. ook anijsblokjes, deze kun je eventueel ook gebruiken maar dan dien je deze wel nog zelf te 'vermalen'. Door de pagina te printen met de standaard printfunctie van je computer, krijg je het recept meteen al zonder afbeeldingen :) Dit kun je doen door op een computer met Windows: CTRL+P te gebruiken of druk op bestand -> afdrukken. Op de Mac is het: CMD+P. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.