Pavlova met perzik en kiwi

(5)

Een heerlijk fruitige pavlova met perzik en kiwi is makkelijk te maken, alleen nog even geduld terwijl hij in de oven staat. Dat wordt smullen!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
Pavlova met perzik en kiwi

Ingrediënten


  • 4 eiwitten
  • 200 gram suiker
  • snufje zout
  • eetlepel vanille extract
  • eetlepel maizena
  • 3 (wilde) perziken
  • 3 kiwi's

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer
  • keukenpapier
  • siliconen spatel
  • bakplaat met bakpapier

Pavlova met perzik en kiwi Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pavlova-met-perzik-en-kiwi


Voorbereiding – 50 minuten

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius. Bereid een bakplaat voor met bakpapier, mocht je een ronde pavlova willen kun je een cirkel tekenen op het bakpapier. Draai daarna dan wel het bakpapier om, anders zal de pen afgeven op de pavlova. 

Ontvet de kom en garde van je elektrische mixer. Dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een keukenpapiertje. Voeg dan de eiwitten toe aan de kom en klop tot er zachte pieken ontstaan. 

Voeg dan beetje bij beetje 200 gram suiker toe en klop tot het eiwit stijf en glanzend is. Voeg een snufje zout, vanilla extract en een eetlepel maizena toe. 

Schep het eiwit op de bakplaat, niet te plat drukken, en bak ongeveer 1 uur lang in de voorverwarmde oven. Tijd is afhankelijk van je oven, de pavlova is goed als de buitenkant krokant is maar de binnenkant nog zacht. In principe is het dus een grote meringue met een zachte binnenkant. 

Pavlova met perzik en kiwi
Pavlova met perzik en kiwi

Pavlova met perzik en kiwi afmaken – 10 minuten

Terwijl de pavlova in de oven staat kun je het fruit snijden. Schil de kiwi en snijd deze in (halve) dunne plakjes. Verwijder de pit van de perziken en snijd deze in dunne partjes. 

Verdeel het fruit over de pavlova, serveer in stukken en geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-11-2022


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Pavlova met perzik en kiwi

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.