Pastinaak-aardappelpuree

(65)

Een smeuïge pastinaak-aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht bij vlees en stoofpotjes. Met een aardse en toch zoete smaak een feestelijke puree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 150 calorieën p.p.
Pastinaak-aardappelpuree

Ingrediënten


  • 700 gram kruimige aardappels
  • 800 gram pastinaak
  • 60 gram roomboter
  • 130 ml volle melk
  • paar takjes verse tijm
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • grote pan
  • vergiet
  • fijne zeef en grote lepel of gebruik een aardappelstamper
  • spatel of houten lepel

Pastinaak-aardappelpuree Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 150 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pastinaak-aardappelpuree


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels, was deze en snijd deze in grove stukken. Schil de pastinaken, verwijder de uiteindes en snijd ook deze in grove stukken.

Plaats de aardappel en pastinaak in een grote pan, vul deze met water en zout en breng aan de kook. De exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken aardappel en pastinaak.

Rits ondertussen de tijm van de takjes af. Verwarm de boter samen met melk en tijmblaadjes tot deze lauwwarm zijn en zet opzij, zo kan de smaak van de tijm intrekken.

Gebruik niet teveel, want dan zal de smaak te sterk worden en overheersen. 

Pastinaak-aardappelpuree
Pastinaak-aardappelpuree

Pastinaak-aardappelpuree afmaken – 10 minuten

Giet de aardappels en pastinaken af zodra deze zacht geworden zijn. Je kunt deze door een fijne zeef wrijven met een grote lepel voor de meest gladde en zachte puree.

Je kunt er ook voor kiezen om een aardappelstamper te gebruiken, dan zal de puree iets minder glad zijn.

Maak de puree smeuïg door het melk mengsel in delen toe te voegen en breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Het is niet nodig om de melk eerst te zeven, want het zijn in verhouding tot de puree niet heel veel tijmblaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 01-11-2019, dit recept is voor 8 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-01-2024


Waardeer dit recept!
65 stemmen

Pastinaak-aardappelpuree: Veel gestelde vragen

Welke aardappelen zijn het beste voor puree?

Om aardappelpuree te maken kun je het beste kruimige aardappelen gebruiken. Dit komt omdat kruimige aardappelen makkelijker uit elkaar vallen na het koken.

Hoe lang moet je pastinaak koken?

De exacte kooktijd is altijd afhankelijk van de grootte van de stukken. Voor grove stukken pastinaak is de kooktijd ongeveer 20 minuten.

Kan ik de tijm ook weglaten?

Ja, je kunt de tijm ook eventueel weglaten voor een naturel pastinaak-aardappelpuree.

0 reacties op Pastinaak-aardappelpuree

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.