Pasta saus met gehakt en tomaat

(8)

Pasta saus met gehakt en tomaat kun je op allerlei manieren maken. Probeer het eens met rode wijn en zongedroogde tomaten. Je kunt ook nog olijven toevoegen

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-07-2023

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta saus met gehakt en tomaat

Ingrediënten


  • 500 gram gehakt
  • 2 uien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 groot blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 200 ml rode wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • ongeveer 8 zongedroogde tomaten + olie uit het potje
  • 1 eetlepel basilicum, gedroogd of vers
  • 1 eetlepel oregano, gedroogd of vers
  • peper en zout naar smaak
  • pasta naar keuze om erbij te serveren
  • geraspte kaas
  • eventueel salade om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • champignon borsteltje of keukenpapier
  • grote bakpan met deksel
  • grote pan
  • vergiet

Pasta saus met gehakt en tomaat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-saus-met-gehakt-en-tomaat


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of keukenpapier en snijd deze in vieren. Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook, kook hierin de pasta gaar volgens de verpakking. 

Pasta saus met gehakt en tomaat
Pasta saus met gehakt en tomaat

Pasta saus met gehakt en tomaat afmaken – 1 uur

Verhit olie van de zongedroogde tomaten in de grote bakpan, of gebruik olijfolie. Fruit hierin de uien en knoflook enkele minuten. Voeg dan het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer op hoog vuur.

Voeg de tomatenpuree toe en na enkele minuten ook de champignons. Blus dit na enkele minuten af met rode wijn en voeg dan ook de tomatenblokjes toe. Vul een blikje dan met water en voeg dit ook toe.

Voeg de verse of gedroogde kruiden samen met de zongedroogde tomaten toe en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag, plaats de deksel op de pan en laat de saus minstens een half uur zachtjes koken.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met pasta, geraspte kaas en eventueel een salade met een simpele dressing. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-07-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Pasta saus met gehakt en tomaat

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.