Pasta penne met bolognesesaus

(32)

Een heerlijke Italiaanse pasta penne met bolognesesaus. Deze extra snelle saus is klaar in een half uurtje, recept voor vier personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-09-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta penne met bolognesesaus

Ingrediënten


  • 400 gram penne pasta
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4-5 verse basilicum blaadjes
  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 8 champignons
  • 2 eetlepels rode wijn
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Keukenpapier
  • Optioneel: champignonborsteltje
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Kookpan
  • Diepe pan
  • Houten lepel

Pasta penne met bolognesesaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-penne-met-bolognesesaus


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het snijden van de ui. Hak de 2 knoflookteentjes fijn en zet apart. Maak de champignons schoon met behulp van een borsteltje of keukenpapier, verwijder dan de steeltjes. Mocht je een blok parmezaanse kaas gebruiken, rasp deze dan. Let wel dat de toevoeging van meer kaas het gerecht zouter maakt.

Snijd de blaadjes verse basilicum fijn. Gebruik een snijplank met een groef voor de volgende stap. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Zongedroogde tomaten kun je over het algemeen in glazen potten vinden in de supermarkt. 

Pasta penne met bolognesesaus
Pasta penne met bolognesesaus

Pasta penne met bolognesesaus afmaken – 20 minuten

Zet een pan water op hoog vuur en breng aan de kook. Voeg een snufje zout toe aan het water. Voeg de penne pasta toe aan de pan met kokend water en roer af en toe tijdens het maken van de bolognesesaus.

Giet de pasta af zodra deze gaargekookt is. Voeg de pasta terug in de pan en besprenkel met een scheut olijfolie. De olijfolie zorgt ervoor dat de pasta niet aan elkaar plakt.

Zet een diepe pan op middel-hoog vuur en voeg olijfolie toe. Voeg knoflook en ui toe zodra de olie heet geworden is. Fruit de uien en knoflook aan. Voeg half-om-half gehakt toe en roer goed door.

Zodra het gehakt mooi rul geworden is voeg je naar smaak peper en zout toe.

Voeg champignons toe en bak mee voor ongeveer 3 - 5 minuten. Voeg de zongedroogde tomaten, een scheut rode wijn en de inhoud van de 2 blikken tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat de bolognesesaus weer warm worden.

Laat het meeste van het vocht eruit koken. Voeg als laatste de verse basilicum toe. Serveer de pasta penne met bolognesesaus in diepe borden samen met geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-09-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

0 reacties op Pasta penne met bolognesesaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.