Echt zo'n typisch gerecht dat je hele keuken (en huis!) vult met heerlijke geuren. Zó klaar en perfect als doordeweekse maaltijd. Recept voor 4 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-scampi
Vul de pan met water en breng aan de kook, bereid in de tussentijd de ingrediënten voor. Mocht je gebruik maken van diepvries scampi, ontdooi deze dan op voorhand.
Pel de scampi als deze nog niet gepeld zijn, dep droog met wat keukenpapier. Snipper het uitje in zo fijn mogelijke stukjes, doe hetzelfde voor de 5 teentjes knoflook.
Was een handvol snoeptomaatjes en halveer.
Kook de pasta aan de hand van de instructies op de verpakking. Verhit een scheut olijfolie of zonnebloemolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en ui aan. Voeg de scampi toe aan de pan zodra de ui en de knoflook glazig geworden is.
Bak een minuut of 5 mee en roer goed door. Voeg dan 2 eetlepels rode pesto toe samen met een beetje sap van een citroen. Let er op dat de zaadjes niet in de pan belanden.
Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Let wel dat de meeste kant en klare pesto erg zout kan zijn. Proef de saus alvorens je deze op smaak brengt!
Bak in de laatste 5 minuten de gehalveerde snoeptomaatjes mee. Giet de pasta af en serveer met de rode pesto saus en scampi. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 09-08-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.