Deze snelle pasta met olijven en artisjok staat binnen 20 minuten op tafel. Gebruik olijven naar keuze en eventueel extra olijven tapenade. Zonder spekjes is het een heerlijke vegetarische pasta.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-olijven-en-artisjok
Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook.
Kook hierin de pasta al dente (beetgaar), de exacte kooktijd is afhankelijk van de type pasta die je gebruikt.
Pel de rode ui en knoflooktenen, snijd de rode ui in halve ringen en de knoflooktenen fijn. Laat de artisjok harten uitlekken en snijd deze in kleinere stukken.
Bak de spekjes in een grote bakpan voor enkele minuten.
Voeg dan de rode ui en knoflook toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg hier de zwarte en groene olijven, tomaten, zwarte olijven tapenade en artisjok harten aan toe.
Laat de saus enkele minuten inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Giet de pasta af en besprenkel deze met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen.
Zodra de saus klaar is, kun je de pasta door de saus roeren of serveer apart.
Serveer met geraspte kaas en eventueel een groene salade, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-05-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.