Pasta met kip, pesto en amandelen

(0)

Deze pasta met kip, pesto en amandelen is klaar binnen een half uurtje en is gemaakt in één pan. Erg makkelijk en nog zonder room gemaakt ook!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met kip, pesto en amandelen

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • ongeveer 250 gram penne pasta
  • 4 eetlepels groene pesto (kant-en-klaar of maak het zelf)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 500 ml kippenbouillon
  • olijfolie
  • optioneel: klein handjevol cherry tomaatjes
  • ongeveer 50 gram Parmezaanse kaas (of grana padano)
  • peper en zout naar smaak
  • handvol amandelschaafsel

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan + deksel
  • kleine kom
  • fijne kaasrasp

Pasta met kip, pesto en amandelen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-kip-pesto-en-amandelen


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd deze in (halve) dunne ringen. Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken, niet te groot. 

Pasta met kip, pesto en amandelen
Pasta met kip, pesto en amandelen

Pasta met kip, pesto en amandelen afmaken – 20 minuten

Verhit de grote bakpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel kort in de droge pan. Haal het amandelschaafsel uit de pan en verhit dan olijfolie in dezelfde grote bakpan en fruit hierin de rode ui en knoflook.

Bak dan ook de kip enkele minuten mee voor je de penne pasta toe gaat voegen. Schenk de kippenbouillon erbij en plaats een deksel op de pan.

Zodra de pasta bijna gaar is, dit zal ongeveer 10 minuten duren, haal je de deksel van de pan zodat de overtollige bouillon kan verdampen.

Als je cherry tomaatjes hebt, voeg je deze nu toe. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en zout. Maak af met geraspte kaas en amandelschaafsel, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Pasta met kip, pesto en amandelen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.