Pasta met geroosterde groenten en pesto

(0)

Deze vegetarische pasta met geroosterde groenten en pesto staat binnen iets meer dan een half uur op tafel. Heerlijk fris door een vleugje citroen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2022

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met geroosterde groenten en pesto

Ingrediënten


  • 200 gram spaghetti
  • 1 pot geroosterde paprika of maak ze zelf
  • 1 aubergine (of koop eventueel kant-en-klare gegrilde aubergine)
  • grote handvol cherry tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 klein potje pesto met citroen Als je pesto zonder citroen gebruikt kun je eventueel zelf citroenrasp toevoegen.
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • klein handjevol gemengde pitten (pijnboom, pompoen, zonnebloem pitten)
  • optioneel: verse peterselie en verse basilicum

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • mandoline, snijmachine of dunschiller
  • grillpan
  • 2 borden
  • tang
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • houten lepel

Pasta met geroosterde groenten en pesto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-geroosterde-groenten-en-pesto


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Zodra het water kookt, kun je hier de pasta in koken.

Snijd de aubergine in dunne plakjes en verhit een grillpan. Haal de plakjes aubergine door olijfolie en grill deze aan beide kanten enkele minuten, tot het grill patroon zichtbaar wordt.

Herhaal tot alle aubergine is gegrild en bestrooi deze tussentijds met peper en zout. Snijd de gegrilde aubergine dan eventueel in kleinere stukken.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in reepjes.

Snijd de gegrilde paprika eventueel in reepjes. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, hak de peterselie fijn en zet opzij. 

Pasta met geroosterde groenten en pesto
Pasta met geroosterde groenten en pesto

Pasta met geroosterde groenten en pesto afmaken – 5 minuten

Verhit een beetje olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de rode peper kort. Voeg de gegrilde paprika en aubergine toe.

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met groenten.

Roer hier de pesto, cherry tomaatjes en gehakte peterselie doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel over borden en maak af met pitjes en basilicumblaadjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-07-2022


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Pasta met geroosterde groenten en pesto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.