Pasta met champignonsaus

(4)

Deze heerlijke romige champignonsaus zet je in 15 minuten op tafel. Serveer met spaghetti en stukjes walnoot. Heerlijk doordeweeks gerecht!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2022

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met champignonsaus

Ingrediënten


  • 25 gram roomboter
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons of witte champignons
  • 50 ml witte wijn, zoals een Sauvignon blanc
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: geplette walnoten
  • Spaghetti, kook deze aan de hand van de instructies op de verpakking

Kookgerei nodig


  • Grote bakpan
  • Grote pan om de spaghetti in te koken
  • Koksmes
  • Snijplank
  • Klein mesje

Pasta met champignonsaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-champignonsaus


Voorbereiding -- 5 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Hak de walnoten grof. Kook in de tussentijd de spaghetti al dente in ruim kokend water.

De pasta met champignonsaus afmaken -- 10 minuten

Verwarm boter en olijfolie in de grote bakpan op middel-hoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe zodra de boter gesmolten is. Fruit aan voor een aantal minuten, tot de ui en knoflook glazig is geworden.

Voeg dan de champignon plakjes toe en bak deze op hoog vuur enkele minuten. Proef, en breng op smaak met peper en zout. Schenk witte wijn erbij en kook tot er nog maar de helft van de wijn in de pan zit.

Voeg dan de room en gedroogde oregano toe en kook nog ongeveer 5 minuten zachtjes op laag vuur. Breng nogmaals op smaak met peper en zout.

Serveer de champignonsaus met de gekookte spaghetti in een diep bord, garneer met stukjes walnoot. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-05-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-05-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Pasta met champignonsaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.