Pasta met broccoli en pesto

(13)

Makkelijke en snelle pasta met broccoli en pesto, geserveerd met champignons en paprika. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta met broccoli en pesto

Ingrediënten


  • 6 eetlepels groene pesto
  • 1 grote broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 8 middelgrote champignons
  • 2 knoflooktenen
  • ongeveer 300 gram (penne) pasta
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: extra basilicum blaadjes ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • vergiet

Pasta met broccoli en pesto Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-met-broccoli-en-pesto


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in halve dunne ringen en de knoflooktenen zo fijn als je kunt.

Controleer de champignons en maak deze schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in vieren en de broccoli in kleine roosjes.

Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in stukken die niet te klein zijn.

Vul een middelgrote pan met water en zout, of gebruik groentebouillon voor meer smaak, en breng aan de kook. 

Pasta met broccoli en pesto
Pasta met broccoli en pesto

Pasta met broccoli en pesto afmaken – 10 minuten

Kook de pasta volgens de verpakking, tot deze al dente (beetgaar) is. De kooktijd verschilt per soort. Verhit olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui ongeveer 2 minuten aan.

Voeg dan de broccoli roosjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg de gesneden knoflook, champignon kwarten en paprika stukjes toe en bak dit nogmaals enkele minuten langer.

Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer met de broccoli en pesto saus. Garneer eventueel met basilicumblaadjes., eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-08-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Pasta met broccoli en pesto

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.