Pasta met broccoli en pesto
😍 13Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met broccoli en pesto vegetarisch

Makkelijke en snelle pasta met broccoli en pesto, geserveerd met champignons en paprika. Klaar in 20 minuten, recept voor 4 personen.

20 minuten
4 personen
Pasta met broccoli en pesto ingrediënten
Recept pasta met broccoli en pesto

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 19-12-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen. Snijd de rode ui in halve dunne ringen en de knoflooktenen zo fijn als je kunt.

Controleer de champignons en maak deze schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Snijd de champignons in vieren en de broccoli in kleine roosjes.

Verwijder de zaadlijsten uit de rode paprika en snijd de paprika in stukken die niet te klein zijn.

Vul een middelgrote pan met water en zout, of gebruik groentebouillon voor meer smaak, en breng aan de kook. 

Pasta met broccoli en pesto
Pasta met broccoli en pesto

Pasta met broccoli en pesto afmaken – 10 minuten

Kook de pasta volgens de verpakking, tot deze al dente (beetgaar) is. De kooktijd verschilt per soort. Verhit olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur en fruit de rode ui ongeveer 2 minuten aan.

Voeg dan de broccoli roosjes toe en bak nog enkele minuten langer. Voeg de gesneden knoflook, champignon kwarten en paprika stukjes toe en bak dit nogmaals enkele minuten langer.

Voeg de pesto en 2 eetlepels water toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer met de broccoli en pesto saus. Garneer eventueel met basilicumblaadjes., eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

13 waarderingen
😍
13
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
390.32 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
58.42 g
7.56 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
11.88 g
2.23 g
Eiwitten
16.13 g
Vezels
9.19 g
Natrium
708.29 mg
Mineralen
Ijzer
4.06 mg
Calcium
155.77 mg
Magnesium
88.63 mg
Kalium
88.63 mg
Fosfor
333.71 mg
Koper
0.77 mg
Zink
2.75 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
1.28 µg
Vitamines
Vitamine C
135.57 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
171.33 mg
Vitamine B1
0.34 mg
Vitamine B2
0.57 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
90.29 µg
Vitamine E
1.55 mg
Vitamine K
151.51 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pasta met broccoli en pesto"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.