Pasta alfredo

(52)

Een pasta alfredo is een klassiek recept met maar een paar ingrediënten. Deze romige pasta staat binnen een kwartier op tafel. Lekker met een salade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Pasta alfredo

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram pasta naar keuze
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 250 ml room
  • 100 gram roomboter
  • sap van een 1/2e citroen
  • bosje verse peterselie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Snijplank & koksmes
  • Grote bakpan
  • Vergiet
  • (kaas) rasp

Pasta alfredo Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-alfredo


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Rasp de kaas en pers het sap uit de halve citroen.

Was en droog de peterselie en hak deze fijn met behulp van het koksmes en de snijplank. 

Pasta alfredo
Pasta alfredo

De pasta alfredo afmaken – 5 minuten

Verhit de boter en room in de grote bakpan op middel-laag vuur. Roer er citroensap door heen samen met de geraspte kaas en laat het enkele minuten een beetje indikken.

Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de roomsaus. Zorg dat alle pasta bedekt is met de roomsaus en breng op smaak met peper en zout.

Roer er de fijngesneden verse peterselie doorheen en serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
52 stemmen

Pasta alfredo: Veel gestelde vragen

Kan de slagroom vervangen worden door iets anders?

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld crème fraîche of kookroom. Kookroom heeft een iets lager vetgehalte, crème fraîche is ongeveer even vet als slagroom.

Hoeveel gram pasta gebruik je ongeveer per persoon?

Gebruik tussen de 100 en 120 gram ongekookte pasta per persoon.

Wat voor soort vlees of vis kan ik bij een pasta alfredo serveren?

Gebakken kalkoen of zalm is heerlijk om bij een pasta alfredo te serveren, ook erg lekker met een kleine en simpele salade erbij.

2 reacties op Pasta alfredo

Ailish plaatste op 26-12-2016 om 21:35:42
Kun je deze saus met tagliatelle gebruiken?
Ohmydish plaatste op 26-12-2016 om 22:09:54
Hallo Ailish, je kunt elke pasta naar keuze gebruiken met deze saus! Sommige mensen vinden kleine pasta lekkerder dan grote, probeer het uit!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.