Passievrucht en Griekse yoghurt mousse

(4)

Super makkelijk en snel dessert, klaar in minder dan 10 minuten! Passievrucht en Griekse yoghurt mousse is zacht, zoet en een klein beetje zuur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt
Passievrucht en Griekse yoghurt mousse

Ingrediënten


  • 6 passievruchten
  • 1/2 liter Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels suiker
  • 200 ml room
  • 6 droge koekjes, zoals maria koekjes

Kookgerei nodig


  • Grote kom en garde (of gebruik een electrische mixer)
  • Siliconen spatel
  • Ziplock-zakje en deegroller
  • 4 glazen

Passievrucht en Griekse yoghurt mousse Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/passievrucht-en-griekse-yoghurt-mousse


Voorbereiding – 5 minuten

Klop de room en suiker door elkaar met behulp van een grote kom en garde of een electrische mixer.

Snijd de passievruchten doormidden en gebruik een lepel om de pulp eruit te scheppen. Meng het pulp samen met de Griekse yoghurt totdat deze glad is.

Combineer room, passievrucht en Griekse yoghurt samen en plaats deze een kleine tijd in de koelkast. 

Passievrucht en Griekse yoghurt mousse
Passievrucht en Griekse yoghurt mousse

De passievrucht en Griekse yoghurt mousse afmaken – 5 minuten

Plet de koekjes zo fijn mogelijk. Een hele makkelijke manier om dit te bewerkstelligen is door de koekjes in een ziploc-zakje te doen, en er met een deegroller op te slaan.

Gebruik 4 mooie hoge glazen en schep er wat van de mousse in. Voeg dan een laag koekkruimels aan toe. Herhaal deze stappen totdat het glas vol is.

Garneer het dessert met verse muntblaadjes en genier ervan!

Tip: deze yoghurt mousse is ook heerlijk als ontbijt!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Passievrucht en Griekse yoghurt mousse

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.