Parmentier met gehakt en pompoen

(17)

Parmentier met gehakt en pompoen is een ovenschotel uit de Franse keuken die perfect past bij de herfst en winter. De klassieke versie is zonder pompoen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Parmentier met gehakt en pompoen

Ingrediënten


  • 1,5 kg kruimige aardappels
  • scheut volle melk
  • scheut room
  • klont roomboter
  • peper en zout naar smaak
  • snuf nootmuskaat
  • 2 handenvol geraspte kaas
  • 1 kleine pompoen
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 wortel

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • kleine pan
  • fijne zeef
  • eventueel staafmixer
  • grote bakpan
  • oven
  • ovenschaal
  • houten lepel

Parmentier met gehakt en pompoen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parmentier-met-gehakt-en-pompoen


Voorbereiding – 30 minuten

Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappels gaar in een middelgrote pan, de exacte kooktijd is afhankelijk van de soort aardappels en grootte van de stukken.

Schil ondertussen de pompoen, verwijder de pitten en snijd deze in stukken. Kook de pompoen in water tot deze zacht is, de exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Schil dan ook de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui, knoflook en wortel enkele minuten. 

Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit nog enkele minuten langer. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal. 

Parmentier met gehakt en pompoen
Parmentier met gehakt en pompoen

Parmentier met gehakt en pompoen afmaken -- 45 minuten

Giet de pompoen af en pureer deze dan, dit kun je doen met een staafmixer of wrijf de pompoen door een fijne zeef.

Breng de pompoenpuree op smaak met peper en zout en zorg dat deze zo droog mogelijk is. Verdeel de pompoenpuree over het gehaktmengsel. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Giet de aardappels af en pureer deze dan ook, maak de puree smeuïg met een beetje roomboter, melk en room. Breng deze vervolgens op smaak met peper, zout, een snuf nootmuskaat en een handvol geraspte kaas.

Verdeel de aardappelpuree dan ook over de ovenschaal en verdeel een beetje geraspte kaas bovenop. Bak de parmentier in de oven voor ongeveer een half uur, of tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-01-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-04-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

2 reacties op Parmentier met gehakt en pompoen

Joyce Zwaan plaatste op 11-02-2019 om 11:03:24

Deze Parmentier van het weekend gemaakt als testreceptje. Nou, dat is dus een blijvertje. :) Heerlijk! Ik heb alleen de laatste 3/4 minuten van de oventijd de grill aangezet dan komt er nog een lekker knapperig korstje op.

Ohmydish plaatste op 11-02-2019 om 11:29:16
Dankje Joyce! Fijn dat jullie ervan genoten hebben, onze oven heeft zonder grill functie aan te zetten al een krokant korstje gegeven aan deze ovenschotel. Altijd lekker zo'n krokantje, ben er ook altijd fan van :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.