Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

(8)

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Ingrediënten


  • 125 gram parelcouscous
  • 1 aubergine
  • 1 granaatappel (wij gebruikten een zurige soort)
  • 1 rode ui
  • handvol walnoten
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 theelepel geraspte gember wortel
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • mandoline, snijmachine of eventueel dunschiller
  • grillpan
  • vleestang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • fijne rasp
  • houten lepel

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-salade-met-granaatappel-en-aubergine


Voorbereiding – 25 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout, of eventueel een bouillonblokje.

Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten.

Giet de parelcouscous hierna af, besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen en laat deze dan afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen.

Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten.

Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes.

Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout. Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. 

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

De parelcouscous salade met granaatappel en aubergine afmaken – 10 minuten

Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er op te slaan met een houten lepel.

Meng de granaatappelpitjes dan met walnoten, gember, peterselie, rode ui en parelcouscous.

Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade.

Breng de salade op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-11-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.