• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

13 november 2018 door ohmydish Reageer

Deze parelcouscous salade met granaatappel en aubergine is heerlijk voor de herfst als de granaatappels en walnoten in het seizoen zijn.
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Kooktijd: 10 minuten | Moeilijkheid: Makkelijk

Ingrediënten

  • 125 gram parelcouscous
  • 1 aubergine
  • 1 granaatappel (wij gebruikten een zurige soort)
  • 1 rode ui
  • handvol walnoten
  • paar takjes verse peterselie
  • 1 theelepel geraspte gember wortel
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine ingrediënten
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine ingrediënten

Kookgerei

  • middelgrote pan
  • vergiet of zeef
  • mandoline, snijmachine of eventueel dunschiller
  • grillpan
  • vleestang
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • fijne rasp
  • houten lepel

Voorbereiding — 25 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout, of eventueel een bouillonblokje. Kook hierin de parelcouscous gaar in ongeveer 10 minuten. Giet de parelcouscous hierna af, besprenkel met een beetje olijfolie om plakken te voorkomen en laat deze dan afkoelen.

Snijd ondertussen de aubergine in dunne plakjes, dit kun je met een mandoline of eventueel een dunschiller doen. Verhit een grillpan op hoog vuur, haal de aubergine door olijfolie en grill de aubergine kort aan beide kanten. Grill de plakjes tot er strepen zichtbaar zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de plakjes. Bestrooi de gegrilde aubergine meteen met peper en zout.

Pel de rode ui en snijd deze fijn. Hak de walnoten grof en de peterselie fijn. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine

Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine afmaken — 10 minuten

Tik de granaatappelpitjes uit de granaatappel, dit kun je het makkelijkste doen door deze door de helft te snijden en er op te slaan met een houten lepel. Meng de granaatappelpitjes dan met walnoten, gember, peterselie, rode ui en parelcouscous.

Snijd de gegrilde aubergine plakjes in kleinere stukjes en meng deze bij de salade. Breng de salade op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2018-11-13
Voorbereidingstijd
25M
Kooktijd
10M
Totale tijd
35M

In categorie: Herfst recepten, Lunch, Salades Tags: aubergine, couscous salade, gegrilde aubergine, gegrilde aubergineplakken, gember, gember wortel, geraspte gember, granaatappel, olijfolie, parelcouscous, parelcouscous salade, Parelcouscous salade met granaatappel en aubergine, peper, peterselie, rode ui, vegetarische salade, verse peterselie, walnoot, walnoten, zout, zure granaatappel

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1179 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!