Parelcouscous salade met bloemkool

(3)

Deze parelcouscous salade met bloemkool is fris en hartig tegelijk. Een salade die lekker is als lunch of een vegetarische maaltijd met extra brood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-03-2022

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Parelcouscous salade met bloemkool

Ingrediënten


  • 1 kleine bloemkool - deze kwam uit de moestuin, vandaar het uiterlijk
  • 250 gram parelcouscous
  • 1 groentebouillonblokje
  • flinke handvol cherry tomaatjes
  • halve pot kikkererwten (200 gram)
  • 3/4e pot feta blokjes
  • 1 sjalot
  • 1 citroen
  • ongeveer 90 ml zonnebloem- of andere neutrale olie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan met deksel
  • klein mesje
  • schuimspaan
  • kleine kom
  • zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • citrusrasp en pers
  • garde

Parelcouscous salade met bloemkool Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-salade-met-bloemkool


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een bouillonblokje voor meer smaak. Verdeel de bloemkool ondertussen in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar in het kokende water.

Haal de bloemkool dan uit het water met een schuimspaan en verplaats naar een kleine kom. Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de parelcouscous tot deze gaar is.

Pel ondertussen de sjalot en snijd deze fijn. Was eventueel de peterselie en hak deze fijn. Was de tomaatjes en halveer deze. Spoel de kikkererwten uit de pot eventueel af met water.

Giet de parelcouscous af zodra deze gaar is en spoel deze een beetje af met koud water om plakken te voorkomen. 

Parelcouscous salade met bloemkool
Parelcouscous salade met bloemkool

Parelcouscous salade met bloemkool afmaken -- 20 minuten

Rasp de schil van de citroen fijn en pers het sap uit de citroen. Maak de dressing meteen in de grote kom door geleidelijk olie toe te voegen terwijl je mengt met een garde.

Door dit geleidelijk te doen zal het citroensap samen met de olie goed mengen. Voeg hier de fijngesneden sjalot en peterselie aan toe en breng op smaak met peper en zout.

Roer de bloemkoolroosjes, gehalveerde tomaatjes, parelcouscous en kikkererwten door de dressing. Voeg de feta blokjes met eventueel een beetje van de kruidenolie uit het potje toe.

Breng de salade nogmaals op smaak met peper en zout. Voor een niet vegetarische versie is rauwe ham zoals bijv. Prosciutto of Serrano hier een goede combinatie bij. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-02-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-03-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Parelcouscous salade met bloemkool

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.