Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

(2)

Maak eens een keer wat anders en verras je tafelgenoten met deze parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas. Heerlijk zacht en vol van smaak. Klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Ingrediënten


  • 8 mooie dikke rode kool bladeren
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 300 gram parelcouscous
  • ongeveer 200 gram diepvries erwtjes
  • 500 gram hamblokjes
  • paar takjes verse tijm
  • 1 jalapeño
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 200 gram zachte geitenkaas

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • middelgrote pan
  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/parelcouscous-in-rode-koolblad-met-geitenkaas


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een grote pan met water en de bouillonblokjes en breng aan de kook.

Verdeel ondertussen de rode kool zodat je minimaal 8 mooie dikke bladeren hebt.

Vul een middelgrote pan met water, zout en de takjes tijm en breng ook deze aan de kook.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de jalapeño en snijd deze niet al te fijn. 

Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas
Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

De parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas afmaken – 20 minuten

Kook de rode kool bladeren ongeveer 15 minuten in de grote pan met bouillon.

Kook de parelcouscous 5 minuten in de middelgrote pan en voeg dan ook de diepvries erwtjes toe. Kook de couscous nog 5 minuten langer en giet deze dan af.

Verwijder de takjes tijm. Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de hamblokjes en jalapeño enkele minuten.

Voeg de parelcouscous en erwtjes toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de rode kool bladeren uit het water en verdeel hier wat van het couscous mengsel overheen.

Maak het gerecht af met een beetje geitenkaas, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Parelcouscous in rode koolblad met geitenkaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.