Paprikasoep

(19)

Een heerlijke paprikasoep die de eetlust goed op kan wekken, of lekker als lunch! Klaar in 20 minuten, recept voor 4 kommen paprikasoep.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Paprikasoep

Ingrediënten


  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 rode paprika
  • 2 rijpe tomaten
  • 10 basilicum bladeren
  • Jalapeño peper plakjes (optioneel)
  • 8 witte champignons
  • 100 gram vermicelli
  • Zout en peper
  • Verse bieslook ter garnering
  • Olijfolie (staat niet op de foto)

Kookgerei nodig


  • Grote pan
  • Koksmes + snijplank
  • Schuimspaan
  • Staafmixer
  • 4 kommen

Paprikasoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paprikasoep


Voorbereiding – 10 minuten

Maak de witte champignons schoon, haal al het zand en vuil eraf. Snijd de champignons in dunne plakjes.

Voeg een scheut olijfolie toe aan de grote pan en fruit de gesneden champignons 3 tot 4 minuten lang aan. Breng op smaak met peper en zout. Leg de 4 kommen alvast klaar.

Maak de tomaten schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd dan in kleine stukjes. Snijd de basilicum bladeren zo in fijne reepjes. Doe dit eventueel ook voor de Jalapeño plakjes.

Verdeel de tomaten, basilicum, pepers en gebakken champignons over de 4 kommen. Maak de rode paprika schoon en haal de zaadlijsten eruit.

Snijd rode paprika in kleine blokjes en zet voor nu aan de kant. 

Paprikasoep
Paprikasoep

De paprikasoep afmaken – 10 minuten

Voeg 1 liter kippenbouillon toe aan de grote pan en breng deze bijna aan de kook. Voeg dan de rode paprika blokjes toe. Kook totdat alle paprika stukjes gaar zijn.

Gebruik dan een staafmixer om alles glad te pureren. Kook de vermicelli in de soep totdat deze gaar is.

Verdeel de vermicelli over de 4 kommen met behulp van een schuimspaan en verdeel dan het vocht over de kommen.

Breng op smaak met extra zout en peper, proef dit eerst aangezien de champignonnen al op smaak zijn gebracht met zout.

Door het niet (mee) koken van de tomaten en champignonnen krijg je veel meer smaak per kom.

De hete soep gaart de tomaten en champignons nog verder tijdens en na het verdelen van de soep, in de kom zelf. Garneer met gesneden verse bieslook. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 04-01-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Paprikasoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.