Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus

(2)

Deze papadums met geroosterde groenten en tahinisaus zijn ontzettend lekker door de krokante papadums en ze zijn zelfs vega(n).

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus

Ingrediënten


  • 2 papadums
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine courgette
  • ongeveer 4 wortelen
  • halve ui
  • 3 knoflooktenen
  • kleine handvol cherry tomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 recept voor tahinisaus
  • zonnebloem- of andere neutrale olie om te frituren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • oven
  • ovenplaat
  • frituurpan of pan met dikke pan
  • vleestang
  • keukenpapier

Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/papadums-met-geroosterde-groenten-en-tahinisaus


Voorbereiding – 15 minuten

Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Was de courgette en wortels, verwijder de uiteindes en snijd beide in plakken.

Pel de ui en knoflooktenen, snijd de ui in grove halve ringen en plet de knoflooktenen maar laat ze heel. Was de tomaatjes en halveer deze.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en verwarm de frituurolie. Dit kan in een frituurpan maar een pan met dikke bodem kan ook. 

Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus
Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus

Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus afmaken – 30 minuten

Verdeel de paprika, wortel, courgette en ui over een bakplaat. Plaats de hele tenen knoflook ertussen en besprenkel met olijfolie, peper en zout.

Rooster de groenten in de oven voor ongeveer 20 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de groenten.

Frituur ondertussen de papadums in de olie voor enkele seconden. Verplaats deze dan naar keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

Maak ondertussen de tahinisaus en voeg de gehalveerde tomaatjes de laatste 5 minuten toe aan de groenten in de oven.

Verwijder de hele knoflooktenen en verdeel de geroosterde groenten over de papadums en serveer met de tahinisaus. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-04-2020, dit recept is voor 2 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Papadums met geroosterde groenten en tahinisaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.