Panpizza

(3)

Beleg deze heerlijke panpizza met je favoriete ingrediënten. Dit recept voor een panpizza is klaar in 35 minuten, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Panpizza

Ingrediënten


  • 1 recept voor pizzadeeg. Je kunt ook een kant-en-klare pizzadeeg gebruiken uit de supermarkt.
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • Grote verpakking verse mozzarella, of 2 kleinere bollen mozzarella
  • Tomatenpuree
  • Handvol cherrytomaatjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 - 2 verse rode paprika's
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • Gedroogde basilicum naar smaak
  • Peper en zout
  • Bloem

Kookgerei nodig


  • Een middelgrote braadpan die gebruikt kan worden in de oven (ovenbestendig)
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Eetlepel

Panpizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/panpizza


Voorbereiding – 20 minuten + bereiding van het deeg

Begin met het maken van het  pizza deeg, klik voor het recept voor een zelfgemaakt pizza deeg. Je kunt eventueel ook een kant-en-klaar pizza deeg uit de supermarkt gebruiken.

Bestuif je werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg door de helft en rol het deeg uit met behulp van de deegroller in de vorm van twee cirkels.

Vouw de randen een centimeter naar binnen toe en draai dan de pizzabodem om. Dit doe je om te voorkomen dat de pizza rand gaat opkrullen tijdens het bakken in de oven.

Plaats de pizza bodem in de middelgrote braadpan.

Was en snijd de tomaten en paprika in kleine stukjes of reepjes. Plet de teentjes knoflook en snijd deze in kleine stukjes. Snijd ook de rode ui naar wens in ringen of kleine stukjes.

Giet de mozzarella af, en snijd in kleine stukjes. Dit hoeven geen plakjes te worden, aangezien de kaas gaat smelten in de oven.

Let op: Dit is een recept voor 2 panpizza's, gebruik dus de helft van de ingrediënten.

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Begin nu met het beleggen van de pizza. Besmeer de bodem van de pizza met tomatenpuree, gebruik hiervoor de bolle kant van een eetlepel.

Verdeel nu de paprika, rode ui, knoflook, spekreepjes, tomaten en mozzarella. Bedek de bovenkant met geraspte jonge kaas en een flinke snuf gedroogde oregano.

Breng op smaak met peper en zout. 

Panpizza
Panpizza

De panpizza bakken – 15 minuten

Plaats de pan met de pizza in de voorverwarmde oven en bak deze af in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van hoe krachtig je oven is.

Controleer of de pizza gaar is na 10 minuten. Herhaal de bovenstaande stappen om nog een panpizza te maken.

Haal de panpizza uit de oven en snijd in evenredige parten, serveer direct. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-07-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Panpizza

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.