Pan bagnat

(17)

Een klassiek Frans broodje met o.a. tonijn, ei, groenten en vinaigrette. Makkelijk vooraf te maken, want het behoort heerlijk smeuïg te zijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Pan bagnat

Ingrediënten


  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1/2e rode paprika
  • handvol zwarte olijven (zonder pit)
  • 4 ansjovis filets
  • 2 bosuien
  • 1 knoflookteen
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 30 ml rode wijn azijn
  • 1 theelepel gladde mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • 4 rustieke broodjes

Kookgerei nodig


  • kleine pan
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • garde
  • broodmes

Pan bagnat Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pan-bagnat


Voorbereiding – 10 minuten

Kook de eitjes 8 minuten lang, spoel ze daarna meteen koud en pel de eieren. Pel ondertussen de rode ui en knoflookteen. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en snijd de knoflookteen fijn.

Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Verwijder het harde deel van de tomaten en snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes.

Snijd de bosuien en zwarte olijven in dunne ringen. 

Pan bagnat
Pan bagnat

Pan bagnat afmaken – 10 minuten

Meng in de grote kom de mosterd met rode wijnazijn en breng op smaak met peper en zout. Meng met een garde terwijl je de olijfolie toevoegt, je zult merken dat de vinaigrette dikker zal worden.

Meng hierbij de rode ui, knoflook, paprika, tomaten, bosuien en zwarte olijven. Giet een beetje olie weg van de tonijn en meng dit vervolgens ook erbij.

Snijd de ansjovis fijn, voeg toe aan de kom en breng het geheel op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes door de helft en verdeel het tonijn-mengsel over de broodjes.

Maak de broodjes af met een half ei in partjes per broodje. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 16-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-09-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

0 reacties op Pan bagnat

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.