Paaspizza

(13)

Kom in de paassferen met deze heerlijke zelfgemaakte paaspizza. Een pizza met asperges, artisjokharten en eieren. Recept voor 4 personen (2 pizza's), klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Paasrecepten
Paaspizza

Ingrediënten


  • 2 recepten voor pizza deeg
    • Of gebruik een kant-en-klare pizzabodem
  • 2 potjes / blikjes groene asperges
  • 240 gram artisjokharten
  • 1 groot blik tomatenpuree (140 gram)
  • 6 plakken ham, zoals parma ham
  • 50 gram geraspte grana padano (kaas)
  • Handvol cherrytomaten
  • 4 eieren (normale grootte)
  • Peper en zout

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Deegroller
  • Snijplank
  • Mes
  • Vergiet
  • Eetlepel

Paaspizza Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Paasrecepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paaspizza


Voorbereiding – 10 minuten

Begin met het maken van het pizza deeg. Je kunt ook kant-en-klare pizzadeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruiken. 

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius.

Rol het deeg uit in een ronde vorm en plaats deze op de bakplaat met bakpapier erop. Verdeel tomatenpuree over de pizza bodem met behulp van de bolle kant van een eetlepel. 

Giet de potjes of blikjes groene asperges af met behulp van een vergiet en verdeel de inhoud van 1 blik over de pizza bodem.

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel deze met de platte kant naar boven over de pizza bodem. Snijd de artisjokharten in kleinere stukken en verdeel deze ook over de pizza bodem. 

Verdeel een handvol geraspte grana padano over de pizza heen.

Tik twee eieren open boven de pizza, probeer de eieren ongeveer in het midden van de pizza open te breken.

Tip: je kunt de eieren ook eerst in een kommetje openbreken en een beetje opklutsen in het geval je geen eierdooier op de pizza wil hebben. 

Paaspizza
Paaspizza

De paaspizza afmaken – 10 minuten

Bak de pizza in ongeveer 10 minuten, afhankelijk hoe krachtig de oven is. Haal de paaspizza na het bakken uit de oven. 

Haal de ham uit de verpakking en verdeel deze samen met wat extra grana padano over de pizza heen.

Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Herhaal de bovenstaande stappen voor de tweede pizza. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

2 reacties op Paaspizza

K.tuinman plaatste op 01-05-2018 om 03:57:51
leuk weer even wat anders
Ohmydish plaatste op 01-05-2018 om 08:13:36
Dankje! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.