Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

(0)

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven is super makkelijk,met maar een paar ingrediënten een snel en heerlijk bijgerecht, misschien wel iets voor de kerst?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

Ingrediënten


  • 750 gram (paarse) spruitjes
  • 1/4e pomelo
  • 3 steranijs
  • ongeveer 3 eetlepels olijfolie
  • ongeveer 3 eetlepels honing
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • middelgrote pan
  • schuimspaan
  • ovenschaal

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/paarse-spruitjes-met-pomelo-uit-de-oven


Voorbereiding – 5 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Verwijder de onderkant en eventueel buitenste blaadjes van de spruitjes en kook de spruitjes enkele minuten. Haal de spruitjes, die inmiddels iets minder paars zijn geworden, uit het water met een schuimspaan. Verdeel de spruitjes oven de ovenschaal. 

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven
Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

Paarse spruitjes met pomelo uit de oven afmaken – 15 minuten

Een pomelo kun je schillen net zoals een sinaasappel. Een pomelo heeft ook partjes, maar dan hele grote. Verdeel deze in stukjes en meng deze met de voorgekookte spruitjes. 

Besprenkel met olijfolie, honing, peper en zout. Verdeel de steranijs tussen de spruitjes en bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten. 

Heerlijk als bijgerecht bij een stuk vlees, bijvoorbeeld bij deze lamsbout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-12-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-11-2022


Waardeer dit recept!
0 stemmen

0 reacties op Paarse spruitjes met pomelo uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.