Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

(78)

Een vullende ovenschotel met knolselderij en rozemarijn. Vegetarisch en romig, met een krokante kaaslaag om het nóg lekkerder te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-01-2024

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Ingrediënten


  • halve knolselderij
  • 1 wortel
  • 5 middelgrote vastkokende aardappels
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • boter
  • 3 eieren
  • 300 ml room
  • peper en zout naar smaak
  • 200 gram geraspte kaas

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • siliconen kwast
  • middelgrote pan
  • grote bakpan
  • grote ovenschaal

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ovenschotel-met-knolselderij-en-rozemarijn


Voorbereiding – 10 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. 

Schil de aardappels en snijd deze in blokjes. Kook de aardappelblokjes ongeveer 5 minuten, enkel om ze even voor te koken. 

Schil de wortel en knolselderij, was deze en snijd ook in blokjes. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Vet de ovenschaal in met boter en verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn
Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn afmaken – 50 minuten

Verhit een beetje boter in een bakpan en bak hierin de wortel. Voeg na een minuut ook de ui toe en na ongeveer 2 minuten ook de knoflook en knolselderij.

Bak het geheel kort en breng op smaak met peper en zout. Meng de aardappelblokjes erdoor en verdeel over de ovenschaal. 

Hak de rozemarijn fijn. Meng de eieren samen met de room en breng op smaak met rozemarijn, peper en zout. 

Schenk het roommengsel over de ovenschaal en maak af met een laag geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in de oven voor ongeveer 40 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is geworden en de eieren gestold zijn. Garneer eventueel met rozemarijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-02-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-01-2024


Waardeer dit recept!
78 stemmen

4 reacties op Ovenschotel met knolselderij en rozemarijn

Benny plaatste op 13-02-2017 om 17:36:34

Hoi kan het ook met knolselder uit de diepvries.? Ga dit zeker eens maken Super dat ik wekelijks recepten in de mailbox krijg van jullie

Ohmydish plaatste op 13-02-2017 om 21:22:24

Hoi Benny, Dat moet zeker kunnen, smakelijk alvast! Wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over onze wekelijks mail :D

Anja plaatste op 23-10-2018 om 10:56:26

Klinkt erg goed. Wil het zeker maken alleen dan vegan. Is er een vervanging voor de eieren en room?

Ohmydish plaatste op 23-10-2018 om 18:32:42
Goh, ik heb geen idee waar je eieren voor kunt vervangen. De eieren dienen namelijk als bindmiddel, als je geen eieren gebruikt in dit recept zal de ovenschotel te vloeibaar blijven. Volgens mij bestaan er wel vegan room/melk soorten, maar welke dit precies zijn ben ik niet bekend mee aangezien ik eigenlijk nagenoeg nooit vervangers gebruik. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.