Ingrediënten
- 500 gram gemengd gehakt
- 6 tortilla’s
- 1 romaine sla
- Geraspte kaas
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram maïs
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 gram tomatenpuree
- 1 blik kidneybonen
- Paprikapoeder
- Gedroogde koriander
- Gedroogde chilivlokken
- Zout en peper

Kookgerei nodig
- Oven
- Ovenschaal
- Grote bakpan
- Koksmes
- Snijplank
- Slacentrifuge
Voorbereiding — 10 minuten
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden celsius. Snijd het uitje, rode paprika en teentjes knoflook zo fijn mogelijk. Was de romaine sla en maak deze droog met behulp van een slacentrifuge.
Verhit olijfolie in een grote bakpan op middel-hoog vuur en fruit daar de ui en knoflook in. Voeg dan het gemengde gehakt toe en bak rul. Voeg dan maïs, tomatenblokjes en kidneybonen toe. Meng alles goed samen. Breng op smaak door de kruiden toe te voegen: paprikapoeder, gedroogde koriander en chilipoeder. Proef, en breng op smaak met peper en zout.

De ovengebakken wraps met gehakt afmaken — 15 minuten
Vul een tortilla met de saus en vouw deze dicht. Herhaal voor de resterende (5) tortilla’s. Leg de tortilla’s in een ovenschaal en voeg bovenop een laagje kaas. Bak de tortilla’s 10 – 15 minuten lang in de voorverwarmde oven. Serveer met de sla.
Deze ovengebakken wraps met gehakt zijn erg lekker met een Mexicaans tequilla-biertje, eet smakelijk!

Geef een reactie