Ouderwetse gehakt en prei stoof

(18)

Deze ouderwetse gehakt en prei stoof is super makkelijk en snel te maken. Perfect voor een koude dag, geserveerd met aardappelpuree.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ouderwetse gehakt en prei stoof

Ingrediënten


  • 1 kg rundergehakt
  • 2 grote preien
  • 5 kruidnagels
  • boter
  • 1.5 kg kruimige aardappels, room en melk om aardappelpuree mee te maken
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • fijne zeef + grote soeplepel
  • grote bakpan + deksel
  • houten lepel

Ouderwetse gehakt en prei stoof Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ouderwetse-gehakt-en-prei-stoof


Voorbereiding – 5 minuten

Begin met het maken van een heerlijk zachte aardappelpuree om bij het gehakt en prei mengsel te serveren, of voor een twist kun je dit recept met knoflook volgen.

Was ondertussen de prei goed onder stromend koud water en snijd in grove stukken. 

Ouderwetse gehakt en prei stoof
Ouderwetse gehakt en prei stoof

Ouderwetse gehakt en prei stoof maken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in de grote bakpan en bak het gehakt rul tot het mooi bruin is geworden. Voeg dan de kruidnagels, peper, zout  en de stukken prei toe.

Plaats een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken, of tot de prei zacht is geworden.

Mijn oma kookte dit gerecht altijd erg lang, maar wij hebben de voorkeur dat de prei iets minder een prutje is.

Breng het gerecht op smaak met peper en zout, verwijder de kruidnagels en serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-10-2023


Waardeer dit recept!
18 stemmen

0 reacties op Ouderwetse gehakt en prei stoof

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.