Ossobuco van kalkoen

(28)

Deze klassieker wordt meestal gemaakt van kalfsschenkels, maar heb jij al eens ossobuco van kalkoen gegeten? Zó lekker, echt een aanrader!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Ossobuco van kalkoen

Ingrediënten


  • 1 kg kalkoen schenkels
  • 2 uien
  • 2 knoflooktenen
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 3 grote tomaten
  • optioneel: flinke scheut whisky
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • bloem
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of andere pan met dikke bodem
  • houten lepel

Ossobuco van kalkoen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 20 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ossobuco-van-kalkoen


Tip: bekijk ook het recept voor klassieke ossobuco die gemaakt is met kalfsschenkels.

Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd deze in stukjes.

Haal de kalkoenschenkels door de bloem en zorg dat ze volledig bedekt zijn. 

Ossobuco van kalkoen
Ossobuco van kalkoen

Ossobuco van kalkoen afmaken -- 1 uur + 10 minuten

Verhit olijfolie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak hierin de kalkoen schenkels aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak dit enkele minuten mee.

Bak de tomatenpuree nog kort mee om deze te ontzuren en blus af met whisky en kort daarna de witte wijn. Voeg de tomatenstukjes, peper, zout, Provençaalse kruiden en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Zet het vuur laag en laat het geheel dan ongeveer een uur zachtjes koken. Draai de kalkoen schenkels regelmatig zodat ze niet aan de bodem vast gaan plakken.

Zodra de saus is ingedikt en de kalkoen volledig gaar is, is de ossobuco klaar. Serveer met rijst, pasta of aardappelen. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-01-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023


Waardeer dit recept!
28 stemmen

2 reacties op Ossobuco van kalkoen

Julie plaatste op 31-01-2019 om 12:04:27

hey dank je wel voor deze makkelijke en super lekkere gerechten ik ga ze zeker allemaal uitproberen ze zijn ook allemaal super gezond bedankt Julie

Ohmydish plaatste op 31-01-2019 om 12:31:22
Dankjewel voor je leuke bericht Julie! Veel kookplezier en smakelijk alvast, groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.