Oranje bietensoep

(1)

Oranje bieten zijn wat zoeter dan rode bieten. Deze oranje bietensoep is zacht en erg smakelijk. Klaar in 50 minuten, recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Oranje bietensoep

Ingrediënten


  • 3 grote oranje (gele/gouden) bieten
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • Handje cashewnoten
  • Zout en peper naar smaak
  • (Slag)room

Kookgerei nodig


  • Dunschiller
  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Middelgrote pan
  • Staafmixer
  • Kleine bakpan

Oranje bietensoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 50 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oranje-bietensoep


Voorbereiding – 35 minuten

Verhit je oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Pel en snijd dan de oranje bieten in grove stukken. Pel de ui en de knoflookteentjes.

Snijd de ui in grote stukken. Voeg de oranje bieten, ui en de hele tenen knoflook toe aan de bakplaat met bakpapier erop.

Voeg een scheutje olijfolie toe over de groenten en breng op smaak met wat peper en zout. Rooster de oranje bieten 30 minuten lang in de voorverwarmde oven. 

Oranje bietensoep
Oranje bietensoep

Afmaken van de oranje bietensoep – 15 minuten

Voeg de geroosterde oranje bieten toe aan de middelgrote pan samen met de groentebouillon. Breng aan de kook, en zet dan het vuur lager.

Laat het geheel 10 minuten lang op laag vuur pruttelen, of totdat de oranje bieten zacht genoeg zijn geworden. Gebruik dan een staafmixer om een zachte en gladde soep te maken.

Zet het vuur hoger en breng de soep bijna aan de kook. Proef, en breng op smaak met extra peper en zout. Rooster de cashewnoten in een droge kleine bakpan en serveer deze bovenop de soep.

Je kunt eventueel ook een lepel room toevoegen aan elke kom soep. Eet smakelijk!

Tip: Je kunt deze oranje bietensoep ook laten afkoelen, om er op een warme zomerdag van te kunnen genieten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-05-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-06-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Oranje bietensoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.