Oosterse salade met yuzu dressing

(13)

Deze oosterse salade met yuzu dressing is een heerlijke fris bijgerecht. Met verschillende soorten groenten, pinda's en een dressing van citrus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Oosterse salade met yuzu dressing

Ingrediënten


  • 3 wortels
  • kleine handvol radijsjes
  • 1/4e komkommer
  • flinke handvol sperziebonen (wij gebruikten een mix van groene en gele bonen)
  • 1/2e rode paprika
  • 1 krop little gem - baby romaine sla (of gebruik een andere krokante soort sla)
  • kleine handvol (gezouten) pinda's
  • sap en rasp van 5 yuzu's, dat is ongeveer 3 eetlepels (je kunt dit ook vervangen door limoen)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ongeveer 1 cm verse gember wortel
  • 1 knoflookteen

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • kleine kom
  • fijne rasp
  • citruspers
  • optioneel: spiraalsnijder

Oosterse salade met yuzu dressing Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosterse-salade-met-yuzu-dressing


Voorbereiding – 30 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Maak ondertussen de sperziebonen schoon door de uiteindes te verwijderen. Kook deze vervolgens in ongeveer 5 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze afkoelen.

Pel de knoflookteen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en snijd of rasp deze fijn.

Schil de wortels en snijd deze in kleine stukjes, wij gebruikten hiervoor een spiraalsnijder maar je kunt deze in elke gewenste vorm snijden.

Was de komkommer en radijsjes, snijd deze in plakjes. Was de sla en snijd of scheur deze in stukken.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. 

Oosterse salade met yuzu dressing
Oosterse salade met yuzu dressing

De Oosterse salade met yuzu dressing afmaken – 10 minuten

Rasp de schil van de yuzu en pers het sap eruit en meng dit samen met gember, knoflook, sesamolie, sojasaus en bruine basterdsuiker tot een dressing.

Meng de bonen, sla, wortel, radijs, paprika en komkommer samen met de dressing.

Maak de salade af met pinda's en serveer bijvoorbeeld bij deze heerlijke gemarineerde kip. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
13 stemmen

0 reacties op Oosterse salade met yuzu dressing

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.