Oosters stoofvlees uit de slowcooker

(74)

Dit Oosters stoofvlees uit de slowcooker is heerlijk mals, kruidig en een tikkeltje zoet. Extra lekker met frisse atjar tjampoer, rijst en emping.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-08-2023

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Ingrediënten


  • 800 gram runder stoofvlees
  • 1 rode peper
  • 4 knoflooktenen
  • 3 sjalotjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 6 eetlepels zoete ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepel bruine suiker
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • braadpan of pan met dikke bodem
  • vleestang
  • slowcooker
  • houten lepel

Oosters stoofvlees uit de slowcooker Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 5 uur 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/oosters-stoofvlees-uit-de-slowcooker


Voorbereiding – 20 minuten

Pel de sjalotjes en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gemberwortel en rasp of snijd deze fijn. Voor een mildere versie kun je de zaadlijsten van de rode peper verwijderen, snijd de rode peper dan ook fijn.

Verwijder eventueel teveel vet en spieren van het stoofvlees, maar verwijder niet teveel van in vet zit juist veel smaak. Snijd het vlees in niet al te grote stukken en bestrooi dit met peper en zout. 

Oosters stoofvlees uit de slowcooker
Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Oosters stoofvlees uit de slowcooker afmaken – 5 uur

Verhit neutrale olie in een braadpan of andere pan met dikke bodem en bak het vlees mooi goudbruin. Dit kun je het beste in delen doen. Zodra het vlees mooi goudbruin is voeg je het toe aan de slowcooker.

Bak de sjalotjes, knoflook, gember en rode peper enkele minuten in de braadpan. Blus dit af met azijn en een klein beetje water en voeg dan alles toe aan de slowcooker. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, nootmuskaat, ketjap en bruine suiker toe en roer door elkaar.

Stel de slowcooker in op de laagste setting en laat ongeveer 4 tot 5 uur zachtjes gaar worden. De exacte stooftijd is afhankelijk van het soort vlees dat je gebruikt. Controleer regelmatig of je nog een beetje extra water moet toevoegen, het stoofvlees is klaar zodra dit mals is geworden.

Breng eventueel op smaak met meer kruiden en verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Serveer bijvoorbeeld met rijst, groene bonen, atjar tjampoer en emping of kroepoek. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 5 uur 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-08-2023


Waardeer dit recept!
74 stemmen

0 reacties op Oosters stoofvlees uit de slowcooker

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.