• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Noten-dadelbrood

Noten-dadelbrood

5 november 2016 door ohmydish Reageer

Maak je eigen noten-dadelbrood, gemaakt met verse dadels, gist en yoghurt. Heerlijk met een laag gezouten boter of bij een kaasplankje.
Aantal pers.: 6 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 30 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingredienten

  • 200 ml lauwwarm water
  • 100 gram amandelen
  • 125 gram dadels
  • 50 gram yoghurt
  • 1 zakje gist
  • snuf zout
  • 150 gram bloem
  • 250 gram tarwemeel
Noten-dadelbrood ingrediënten
Noten-dadelbrood ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer of kneed het deeg met de hand
  • grote kom
  • warme vochtige theedoek
  • oven
  • ovenplaat met bakpapier

Voorbereiding — 15 minuten + wachttijd

Meng het lauwwarme water met gist en roer goed. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten staan, tot het begint te schuimen. Meng het tarwemeel met bloem en een snuf zout. Verwijder de pitten van de dadels als dit nodig is. Snijd de dadels fijn en hak de amandelen grof.

Noten-dadelbrood stappen
Noten-dadelbrood stappen

Kneed het deeg met een elektrische mixer of met de hand. Voeg langzaam het gistmengsel bij de bloem. Voeg dan ook de yoghurt, gehakte amandelen en dadels toe. Kneed tot het een deegbal is en plaats de bal in een grote kom, dek af met een vochtige warme theedoek en laat het een uur rijzen.

Noten-dadelbrood
Noten-dadelbrood

Noten-dadelbrood afmaken — 30 minuten + wachttijd

Kneed de deegbal nogmaals kort door en vorm er weer een bal van. Leg de bal op de bakplaat met bakpapier en dek weer af met de vochtige warme theedoek. Laat de deegbal nogmaals een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Snijd de deegbal in met een scherp mes in elke vorm die je wilt. Bak het brood in ongeveer een half uur. Als het brood nog niet gaar is, maar wel al donker begint te kleuren kun je deze het beste afdekken met aluminiumfolie. Je kunt controleren of een brood gaar is door op de onderkant te tikken, als het brood hol klinkt, is het brood klaar.

Heerlijk met een laag boter, of bij een kaasplankje. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Noten-dadelbrood
Geplaatst op
2016-11-05
Voorbereidingstijd
15M
Kooktijd
30M
Totale tijd
45M

In categorie: Bijgerechten, High tea recepten, Lunch, Ontbijt Tags: amandelen, bloem, dadels, droge gist, gist, high tea, instant gist, lauwwarm water, naturel yoghurt, ongezouten amandelen, tarwemeel, verse dadels, yoghurt, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1181 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!