Noedelsoep met varkensvlees op Japanese stijl met runderbouillon, verse spinazie en maïs. Klaar in minder dan een half uur.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedelsoep-met-varkensvlees
Was de verse spinazie onder koud, stromend water. Schud de spinazie droog, dit hoeft niet heel droog aangezien de spinazie toch in de soep gaat.
Snijd de maïs van de kolf af en zet opzij. Was en snijd de 2 lenteuitjes, knoflook en rode peper. Snijd het varkensvlees in lange reepjes. Kook in de tussentijd 1 of 2 eieren in de kleine sauspan.
Verhit de middelgrote bakpan op middel-hoog vuur, voeg dan zonnebloemolie toe en bak de varkensreepjes goudbruin. Zet het vuur dan uit en laat de varkensreepjes in de pan liggen.
Vergeet niet te controleren of de eieren hardgekookt zijn, giet er dan direct koud water overheen om het pellen makkelijker te maken.
Giet 1 liter runderbouillon en 200 ml water, sojasaus, Worcestershiresaus, rode peper, Chinese 5 kruidenpoeder en knoflook in de grote pan. Zet het vuur op de hoogste stand, zodat de soep gaat koken.
Proef, en bepaal of de smaak naar wens is. Voeg naar wens meer sojasaus (geen zout!) toe. Voeg dan de noodles of ramen toe en kijk op de verpakking hoe lang dit moet koken.
Verdeel de gewassen verse spinazie over de soepkommen, voeg dan de gesneden lenteui en soep toe. Voeg maïs en varkensvlees bovenop de soep toe.
Snijd de ei(eren) en verdeel deze over de soepkommen. Serveer direct en eventueel met extra pittige saus. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 11-07-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.