Deze noedelsoep met biefstuk staat binnen 40 minuten op tafel. Boordevol smaak van knoflook, gember, rode peper, miso en meer.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-07-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedelsoep-met-biefstuk
Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. Schil de gember wortel en snijd deze fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper, voor een nog mildere variant kun je de helft van de rode peper gebruiken en snijd deze vervolgens fijn.
Vul een kleine pan met water en de eieren en breng aan de kook. Zodra het water begint te koken, kook je de eieren 6 tot 8 minuten afhankelijk hoe hard of zacht je de eieren gekookt wil hebben. Verwijder de uiteindes van de wortels en was deze goed.
Je kunt ervoor kiezen deze te schillen, maar schoon schrobben met een spons of borstel voldoet ook. Snijd de wortels vervolgens in niet te dikke plakjes. Was de bosui en snijd deze vervolgens in niet te dunne ringen.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur en fruit de sjalot, knoflook, rode peper en gember enkele minuten. Voeg dan de wortel toe samen met de miso pasta. Schenk na een minuut de runderbouillon samen met een scheut sojasaus erbij en breng aan de kook.
Pel ondertussen de eieren. Voeg na ongeveer 5 minuten de noedels toe, zorg dat deze niet aan elkaar gaan plakken dus roer ze tijdens het koken los. Voeg ook de biefstuk toe aan de soep en kook deze enkele minuten.
Zorg ervoor dat deze niet te gaar zal worden en nog rosé van binnen is, afhankelijk hoe je de biefstuk het liefste eet. Haal de biefstukken uit de soep en pak deze in met aluminiumfolie om ze even te laten rusten.
Voeg de bosui toe aan de soep samen met sesamolie en mirin. Breng op smaak met eventueel meer sojasaus. Verdeel de soep over kommen en snijd de biefstuk met een scherp mes in reepjes.
Verdeel de biefstuk en ei over de kommen, bestrooi het ei met een beetje peper. Smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 10-09-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 16-07-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.