Noedels met kip en teriyaki saus

(12)

Maak deze noedels met kip en teriyaki saus binnen een half uurtje. Hou je ook zo van wokken? Ga voor een stalen wok van de toko voor een authentieke smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Noedels met kip en teriyaki saus

Ingrediënten


  • 200 gram noedels naar keuze
  • flinke handvol sperziebonen
  • 250 gram champignons (wij gebruikten kastanjechampignons en witte champignons)
  • 3 wortels
  • 3 knoflooktenen
  • 1 rode ui
  • 3 kipfilets
  • 1/2e citroen (sap)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • 2 eetlepels rijst azijn (mirin)
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • zonnebloemolie

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • wok
  • dunschiller
  • champignon borstel of keukenpapier
  • rasp
  • 2 middelgrote kommen
  • klein mesje
  • middelgrote pan
  • vergiet

Noedels met kip en teriyaki saus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/noedels-met-kip-en-teriyaki-saus


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de wortels en snijd deze dan in plakjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd deze eventueel door de helft.

Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen. Pel dan ook de knoflooktenen en snijd deze fijn.

Schil de gemberwortel en rasp deze dan. Meng de fijngesneden knoflook in een kom met de geraspte gember, het sap van een halve citroen, rijstazijn, honing, bruine basterdsuiker en sojasaus.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier. Verwijder het steeltje en snijd de champignons in vieren.

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze vervolgens in niet al te grote blokjes. 

Noedels met kip en teriyaki saus
Noedels met kip en teriyaki saus

De noedels met kip en teriyaki saus afmaken – 10 minuten

Verhit de wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een beetje zonnebloem of andere neutrale olie toe.

Bak als eerste de kipblokjes enkele minuten en voeg dan de sperziebonen toe. Voeg dan ook de wortel, champignons en rode ui toe.

Zodra het water kookt kun je de noedels toevoegen en het vuur uitzetten. Laat de noedels dan enkele minuten staan en maak ze dan los met een vork.

De exacte kookmethode voor de noedels is afhankelijk van het type noedels dat je gebruikt. Voeg de teriyaki saus toe aan de gewokte kip en groenten.

Giet de noedels af en voeg deze toe aan de wok. Breng deze eventueel nog op smaak en serveer bijvoorbeeld met deze gefermenteerde groenten en kroepoek, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Noedels met kip en teriyaki saus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.