No bake mangotaart

(17)

Met maar 4 ingrediënten kan er eigenlijk niets fout gaan. Deze no bake mango taart is zoet, zacht en super makkelijk om te maken. Recept voor 6 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes
No bake mangotaart

Ingrediënten


  • 15 Maria koekjes of (Amerikaanse) graham crackers
  • 400 ml slagroom
  • 80 - 90 gram gecondenseerde melk
  • 1 rijpe mango

Kookgerei nodig


  • 22 cm ronde bakvorm met een uitneembare bodem
    • je kunt ook een rechthoekige bakvorm gebruiken
  • Grote kom + garde of een keukenmixer
  • Koelkast
  • Siliconen spatel
  • Koksmes en snijplank

No bake mangotaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/no-bake-mangotaart


Het maken van de no bake mangotaart -- 15 minuten

Snijd de rijpe mango in kleine stukjes. Klop 400 ml slagroom totdat deze pieken kan vormen, en vouw hierin ongeveer 80 - 90 gram gecondenseerde melk.

Voeg ook 90% van de gesneden rijpe mango toe om het een heerlijk frisse smaak te geven. Houdt de resterende 10% van de mango apart ter decoratie van de taart. 

Makkelijke no bake mangotaart
Makkelijke no bake mangotaart

Verdeel graham crackers of Maria koekjes over de bodem van de bakvorm. Snijd eventueel de koekjes in kleinere stukken zodat deze passen in de bakvorm.

Voeg een laag slagroom toe op de koekjes en verdeel deze evenredig over de bakvorm. Herhaal bovenstaande stap 2 maal en maak de taart af door op de bovenkant de resterende mango stukjes te plaatsen.

Zet de taart in je koelkast voor tenminste 4 uur voordat je deze serveert, de koekjes worden dan heerlijk zacht. Smakelijk !

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-04-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 04-09-2023


Waardeer dit recept!
17 stemmen

2 reacties op No bake mangotaart

Giovanna plaatste op 23-07-2016 om 19:53:29
Lijkt mij erg lekker. Maar waar blijft die andere 200 ml slagroom? Je hebt 400 ml slagroom nodig en in je recept maar 200 ml??
Ohmydish plaatste op 23-07-2016 om 20:08:34
Hallo Giovanna, je hebt gelijk; in het recept gebruik je alle slagroom, dus 400 mililiter. Het recept is bij deze aangepast, bedankt!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.