Naan met kip, atjar en pinda's

(12)

Wil je eens iets anders tijdens de lunch? Maak dan eens deze naan met kip, atjar en pinda's. Heerlijk kruidige gemarineerde kipstukjes op geweldig brood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Naan met kip, atjar en pinda's

Ingrediënten


  • 2 kipfilets
  • flinke scheut sojasaus
  • 1 theelepel sambal
  • ongeveer 2 cm gember wortel
  • 4 naanbroodjes, kant-en-klaar of maak ze zelf
  • halve pot atjar tjampoer
  • 1 bosui
  • 1/4e komkommer
  • handvol pinda's (wij gebruikten zonder zout, maar met kan ook)

Kookgerei nodig


  • fijne rasp
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • huishoudfolie
  • middelgrote bakpan

Naan met kip, atjar en pinda's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/naan-met-kip-atjar-en-pindas


Voorbereiding – 15 minuten + marineertijd

Schil de gember en rasp deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.

Plaats deze in een kom en meng deze met een flinke scheut sojasaus, een theelepel sambal naar keuze en de geraspte gember. Dek de kip af en marineer deze minimaal een uur.

Maak eventueel ondertussen zelf het naanbrood. Snijd de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakken. Snijd de komkommer niet te dun, de dikkere plakken passen beter bij de kip en het brood. 

Laat de atjar tjampoer uitlekken en zet opzij. 

Naan met kip, atjar en pinda's
Naan met kip, atjar en pinda's

Naan met kip, atjar en pinda's afmaken – 15 minuten

Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pinda's enkele minuten in de droge pan. Haal de pinda's uit de pan en bak dan de kip in dezelfde pan.

De exacte tijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, controleer altijd goed of de kip volledig gaar is. Verdeel de plakken komkommer over de naanbroden.

Dan de gebakken kipstukjes en atjar en maak de broodjes af met geroosterde pinda's en bos-ui. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-03-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Naan met kip, atjar en pinda's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.