Wil je eens iets anders tijdens de lunch? Maak dan eens deze naan met kip, atjar en pinda's. Heerlijk kruidige gemarineerde kipstukjes op geweldig brood.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/naan-met-kip-atjar-en-pindas
Schil de gember en rasp deze fijn. Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze dan in blokjes.
Plaats deze in een kom en meng deze met een flinke scheut sojasaus, een theelepel sambal naar keuze en de geraspte gember. Dek de kip af en marineer deze minimaal een uur.
Maak eventueel ondertussen zelf het naanbrood. Snijd de bosui in dunne ringen en de komkommer in plakken. Snijd de komkommer niet te dun, de dikkere plakken passen beter bij de kip en het brood.
Laat de atjar tjampoer uitlekken en zet opzij.
Verwarm een middelgrote bakpan op middelhoog vuur en rooster de pinda's enkele minuten in de droge pan. Haal de pinda's uit de pan en bak dan de kip in dezelfde pan.
De exacte tijd hangt af van de grootte van de kipstukjes, controleer altijd goed of de kip volledig gaar is. Verdeel de plakken komkommer over de naanbroden.
Dan de gebakken kipstukjes en atjar en maak de broodjes af met geroosterde pinda's en bos-ui. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-02-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.