Mini saucijzenbroodjes

(27)

Deze mini saucijzenbroodjes zijn ideaal als hapje tijdens de feestdagen, zoals de kerst brunch of op oudejaarsavond. Heerlijk krokant deeg gevuld met gehakt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Mini saucijzenbroodjes

Ingrediënten


  • 200 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 sjalot
  • 1 knoflookteen
  • 1 eetlepel zoete ketjap
  • 1/2e theelepel nootmuskaat
  • 1 ei
  • paneermeel
  • peper en zout naar smaak
  • 1 grote plak bladerdeeg

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • oven
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kleine kom
  • siliconen kwast

Mini saucijzenbroodjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-saucijzenbroodjes


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng deze met het gehakt en voeg ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe. Voeg dan ook een ei toe en een handjevol paneermeel, net genoeg tot je er een bal van kunt maken.

Voeg niet teveel paneermeel toe anders zal het gehakt te droog worden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. 

Mini saucijzenbroodjes
Mini saucijzenbroodjes

Mini saucijzenbroodjes afmaken – 20 minuten

Verdeel het gehakt in 3 of 4 gelijke delen, afhankelijk van de grootte van het bladerdeeg en maak er rollen van. Plaats de rollen gehakt op het bladerdeeg en snijd dit in 3en of 4en. Klop een ei los met een klein beetje water en plak hier de rollen mee dicht.

Leg de rollen met de plakrand naar beneden en bestrijk de bovenkant met ei. Snijd de rollen dan in kleine stukjes met een scherp mes, ongeveer 2 cm. Leg de stukjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de stukjes eventueel nogmaals met een beetje ei.

Bak de mini saucijzenbroodjes mooi goudbruin in ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de oven en grootte van de broodjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-12-2019, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-11-2023


Waardeer dit recept!
27 stemmen

2 reacties op Mini saucijzenbroodjes

Carmen plaatste op 28-12-2021 om 09:46:02
Oeps ik gaf drie sterren voor het recept. Per ongeluk want ik ga het gerecht nog maken. Ik dacht dat ik de reacties zou zien. 🤓😅
Ohmydish plaatste op 28-12-2021 om 13:09:19
Hoi Carmen, geen probleem! Je kunt nogmaals stemmen, mocht je nog besluiten hoger te willen stemmen als je het recept hebt gemaakt :) Veel liefs en smakelijk alvast!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.