Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

(3)

Vegetarische mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli zijn verfrissend en vullend. Boordevol smaken en klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

Ingrediënten


  • 10 mini pitabroodjes
  • 1 blik kikkererwten (of gebruik gedroogde en kook ze zelf)
  • 1/2e broccoli
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol zwarte olijven
  • 1/2e pot feta op olie en kruiden
  • olijfolie
  • klein handje verse basilicumblaadjes
  • ongeveer 150 ml volle naturel yoghurt
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • snijplank & koksmes
  • kleine kom
  • lepel
  • oven
  • middelgrote bakpan

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/mini-pitabroodjes-met-kikkererwten-en-broccoli


Voorbereiding -- 10 minuten

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, was de cherry tomaatjes en snijd deze in drieën. Snijd de zwarte olijven in ringen en zet alles opzij.

Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng deze samen met de yoghurt, breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. 

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli
Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli afmaken -- 15 minuten

Besprenkel de pitabroodjes met een beetje water en bak ze dan 4 minuten in de oven. Verhit ondertussen olijfolie in de middelgrote bakpan en bak hierin de broccoli roosjes op middelhoog vuur voor enkele minuten.

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan de pan. Voeg na enkele minuten de olijven en tomaatjes toe en roer enkele keren door.

Voeg als laatste de feta blokjes met een beetje olie uit het potje toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de broodjes aan 1 kant open en vul ze met de vulling en een beetje basilicum-yoghurt.

Heerlijk met een frisse salade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Mini pitabroodjes met kikkererwten en broccoli

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.